Зубни имплант је вјештачки коријен које се уграђује у кост и служи да носи зуб. Најчешће је изграђен од титанијума и у стоматологији се користи како би надокнадио један изгубљени зуб али и више њих. Ти импланти се сјединују са кости и стоматолозима служе као подршка многим зубним замјенама као што су крунице, мостови на тим имплантима или зубне протезе.

Пацијенти често прихватају импланте као рјешење за рјешавање беззубих стања обзиром да омогућују исту јачину жвакања као и природни зуби и самим тим омогућују осјећај природних зуба. Трајни су, рјешавању нелагодности које носи са собом ношење протеза и рјешавају проблем лошег задаха.

Обзиром да се ставља директно у шупљину у којој зуб недостаје, импланти не оштећују околне зубе.
У случају да пацијент користи тоталну протезу, могуће ју је потпуно фиксирати за импланте и тако спријечити њено помјерање и испадање.

Пацијенти се обично плаше боли приликом уградње импланата. Као и при захватима из осталих грана стомаолошке хирургије, а напретком стоматолошке медицине, захвати при уградњи импланата су потпуно безболни, и пацијент уз добијена упутства и поштовање истих након захвата може нормално обављати своје свакодневне активности.

Уз редовну оралну хигијену, имплатни су доживотно рјешење.

Ми бринемо о здрављу ваших зуба.

Наша адреса

Београдска 45,
78430 Прњавор, БИХ

Број телефона

Фиксни: 00387 51 655 555
Моб: 00387 66 277 466

Радно вријеме

Пон – Пет: 08:00 – 20:00
Субота: 08:00 – 12:00

Имејл

sc.radojkovic@gmail.com