Estetska stomatologijaPodrazumjeva skup raznih stomatoloskih tretmana u cilju poboljšanja izgleda zuba i desni pacijenta.

  • bjeljenje zuba (tzv. kućna metoda i ambulanta "zoom lampom")
  • bezmetalne krunice i keramičke ljuspice
  • nakit za zube (cirkon)

Savremena estetska stomatologija ne može se zamisliti bez korišćenja bezmetalnih keramičkih krunica (navlaka) u protetskoj rehabilitaciji vaših zuba. Za razliku od klasičnih metalo-keramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala kao osnove tj. rama na koji se nanosi keramika, bezmetalne krunice ne sadrže “crni” metal kao osnovu, što doprinosi vrhunskom estetskom učinku koje ove krunice imaju. Prednosti bezmetalne keramike su: izuzetna estetika koju odlikuje apsolutna prirodnost nadoknade u smislu boje, svetlosne propustljivosti i oblika, kompjuterska preciznost izrade, olakšano čišćenje zuba i okolnog tkiva, smanjena iritacija desni izbegavanje upotrebe metala i eliminacija rizika od sledstvenog pojavljivanja metalnog ruba navlake uzrokovanim povlačenjem desni, gracilnost nadoknade i veći komfor za pacijenta…

Pored krunica, moguće je izraditi bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima.

Ljuspice, keramičke fasete, viniri (eng. Veneers) predstavljaju visoko estetske nadoknade koje po svom obliku najviše podsećaju na optička sociva. Za zadatak imaju male i umerene korekcije položaja, veličine, oblika i boje. Ljuspice se ističu kao protetska rešenja koja zahtevaju najminimalnije brušenje zuba u cilju pripreme tokom izrade. Na taj način se maksimalno čuva zub i produžava njegov vek.

Ljuspice su primerene pacijentima koji su izuzetno motivisani , sa izuzetnom higijenom i koji od svog osmeha očekuju savršenstvo. Odlikuju se izuzetno prirodnim karakterom boje, oblika i preciznim odnosom prema desnima pacijenta. U zavisnosti od načina izrade i materijala razlikuje se nekoliko vrsta (keramicke, kompozitne, laboratoriske, direktne).

Nakon pregleda određuje se mogućnost izrade u skladu sa željama pacijenta i raspoloživim vremenom. Pacijentu se predstavljaju kvaliteti i ograničenja ljuspica. Pre izrade keramickih ljuspica pacijent se upoznaje sa mogućim izgledom koji se u zavisnosti od situacije predstavlja/modeluje direktno u ustima ili na modelu izrađenom na osnovu otiska. Po pristanku pacijenta kreće se u izradu.

Mi brinemo o zdravlju vaših zuba


©2014. Sva prava zadržana.

Beogradska 45
78430 Prnjavor

+387 51 655 555
sc.radojkovic@gmail.com