Šta trebate znati?

Naravno da smiju, jer je baš u tom periodu važno odlaziti kod zubara. Zbog hormonskih promjena dolazi do krvarenja i upale desni, a želudačna kiselina tokom povraćanja oštećuje gleđ.
Ne. Zbog ugruška koji se stvara i pomaže bržem zarastanju, poslije intervencije nije preporučljivo da se usta ispiraju.
Kamenac nema veze sa vodom za piće. Ukoliko zube ne operete dobro, kalcijum iz pljuvačke će da se nataloži i poslije nekoliko dana će nastati kamenac.
Ukoliko redovno održavate oralnu higijenu, slatkiši ne mogu prouzrokovati karijes.
Ovo gledište je djelimično tačno, ali ako uzimate žvaku bez šećera, onda ne morate da brinete. Žvakanje pospješuje stvaranje pljuvačke koja čisti zube i neutrališe kiselinu.
Bol bi se trebala povući kako vrijeme prolazi nakon postupka. No, ponekad, se bol može pogoršati nakon operacije ugradnje implantata pogotovo nakon 24 do 48 sati. To bi mogao biti znak infekcije, ali u osnovi protiv bolova treba uzimati lijekove koje zubar propiše kako bi se smanjila bol.
Zubni implantati mogu uzrokovati infekciju koja može biti u obliku bolova i oteklina oko implantata. Osim toga, pacijent može doživjeti groznicu i loš zadah u predjelu gdje se nalaze implantati.
Zubni implantati imaju opravdanu cijenu i mogu trajati dugi niz godina, ako se pravilno brinemo o njima. Pacijenta treba podsjetiti da održava dobru oralnu higijenu i da redovito odlazi u posjete i na preglede kod zubara, odnosno trebaju se vršiti redovite provjere sa stomatologom kako bi bili sigurni da su implantati sigurni, te da su savršeno ugrađeni.
Ne, nije uputno upravljati automobilom neposredno nakon operacije zuba.

Mi brinemo o zdravlju vaših zuba


©2014. Sva prava zadržana.

Beogradska 45
78430 Prnjavor

+387 51 655 555
sc.radojkovic@gmail.com