Стоматолоија у савременом добу у којем живимо не може се замислити без естетске стоматологије и естетска стоматологија чини саставни дио сваке области у стоматологији.

Она подразумјева скуп разних стоматолошких третмана у циљу побољшања изгледа зуба и десни пацијента. Најчешћи захтјеви од стране пацијената су: бијељења зуба – тзв. кућна метода и амбуланта кориштењем зоом лампе, безметалне крунице и керамичке љуспице као и накит за зубе – циркон.

Савремена естетска стоматологија не може се замислити без кориштења безметалних керамичких круница, навлака, у протетској рехабилитацији зуба наших пацијената. За разлику од класичних метало-керамичких круница које се израђују од легуре метала као основе тј. рама на који се наноси керамика, безметалне крунице не садрже “црни” метал као основу, што доприноси врхунском естетском учинку које ове крунице имају. Предности безметалне керамике су: изузетна естетика коју одликује апсолутна природност надокнаде у смислу боје, свјетлосне пропустљивости и облика, компјутерска прецизност израде, олакшано чишћење зуба и околног ткива, смањена иритација десни, избјегавање употребе метала и елиминација ризика од сљедственог појављивања металног руба навлаке узрокованим повлачењем десни, грацилност надокнаде и већи комфор за пацијента.

Поред круница, могуће је израдити безметалне мостове, па чак и безметалне крунице на имплантатима

Љуспице, керамичке фасете, винири (енг. Венеерс) представљају високо естетске надокнаде које по свом облику највише подсећају на оптичка сочива. За задатак имају мале и умјерене корекције положаја, величине, облика и боје. Љуспице се истичу као протетска решења која захтјевају најминималније брушење зуба у циљу припреме током израде. На тај начин се максимално чува зуб и продужава његов вијек.

Љуспице су примјерене пацијентима који су изузетно мотивисани , са изузетном хигијеном и који од свог осмијеха очекују савршенство. Одликују се изузетно природним карактером боје, облика и прецизним односом према деснима пацијента. У зависности од начина израде и материјала разликује се неколико врста: керамичке, композитне, лабораториске, директне.

Након прегледа одређује се могућност израде у складу са жељама пацијента и расположивим временом. Пацијенту се представљају квалитети и ограничења љуспица. Прије израде керамичких љуспица пацијент се упознаје са могућим изгледом који се у зависности од ситуације представља/моделује директно у устима или на моделу израђеном на основу отиска. По пристанку пацијента креће се у израду.

Наша адреса

Београдска 45,
78430 Прњавор, БИХ

Број телефона

Фиксни: 00387 51 655 555
Моб: 00387 66 277 466

Радно вријеме

Пон – Пет: 08:00 – 20:00
Субота: 08:00 – 12:00

Имејл

sc.radojkovic@gmail.com