Stomatoloija u savremenom dobu u kojem živimo ne može se zamisliti bez estetske stomatologije i estetska stomatologija čini sastavni dio svake oblasti u stomatologiji.

Ona podrazumjeva skup raznih stomatoloških tretmana u cilju poboljšanja izgleda zuba i desni pacijenta. Najčešći zahtjevi od strane pacijenata su:  bijeljenja zuba – tzv. kućna metoda i ambulanta korištenjem zoom lampe, bezmetalne krunice i keramičke ljuspice kao i nakit za zube – cirkon.

Savremena estetska stomatologija ne može se zamisliti bez korištenja bezmetalnih keramičkih krunica, navlaka, u protetskoj rehabilitaciji zuba naših pacijenata. Za razliku od klasičnih metalo-keramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala kao osnove tj. rama na koji se nanosi keramika, bezmetalne krunice ne sadrže “crni” metal kao osnovu, što doprinosi vrhunskom estetskom učinku koje ove krunice imaju. Prednosti bezmetalne keramike su: izuzetna estetika koju odlikuje apsolutna prirodnost nadoknade u smislu boje, svjetlosne propustljivosti i oblika, kompjuterska preciznost izrade, olakšano čišćenje zuba i okolnog tkiva, smanjena iritacija desni, izbjegavanje upotrebe metala i eliminacija rizika od sljedstvenog pojavljivanja metalnog ruba navlake uzrokovanim povlačenjem desni, gracilnost nadoknade i veći komfor za pacijenta.

Pored krunica, moguće je izraditi bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima.

Ljuspice, keramičke fasete, viniri (eng. Veneers) predstavljaju visoko estetske nadoknade koje po svom obliku najviše podsećaju na optička sočiva. Za zadatak imaju male i umjerene korekcije položaja, veličine, oblika i boje. Ljuspice se ističu kao protetska rešenja koja zahtjevaju najminimalnije brušenje zuba u cilju pripreme tokom izrade. Na taj način se maksimalno čuva zub i produžava njegov vijek.

Ljuspice su primjerene pacijentima koji su izuzetno motivisani , sa izuzetnom higijenom i koji od svog osmijeha očekuju savršenstvo. Odlikuju se izuzetno prirodnim karakterom boje, oblika i preciznim odnosom prema desnima pacijenta. U zavisnosti od načina izrade i materijala razlikuje se nekoliko vrsta: keramičke, kompozitne, laboratoriske, direktne.

Nakon pregleda određuje se mogućnost izrade u skladu sa željama pacijenta i raspoloživim vremenom. Pacijentu se predstavljaju kvaliteti i ograničenja ljuspica. Prije izrade keramičkih ljuspica pacijent se upoznaje sa mogućim izgledom koji se u zavisnosti od situacije predstavlja/modeluje direktno u ustima ili na modelu izrađenom na osnovu otiska. Po pristanku pacijenta kreće se u izradu.

Naša adresa

Beogradska 45,
78430 Prnjavor, BIH

Broj telefona

Fiksni: 00387 51 655 555
Mob: 00387 66 277 466

Radno vrijeme

Pon – Pet: 08:00 – 20:00
Subota: 08:00 – 12:00

Email

sc.radojkovic@gmail.com