Parodontologija je grana stomatološke medicine koja se bavi zdravljem potpornih struktura zuba tj.parodonta.To je najrasprostanjenija bolest savremenog doba. 

Vremenom se na zubima stvore zubne naslage, takozvani plak i njegovim zapuštanjem dolazi do zapaljenja koje može doći do zubnog korijena i može zahvatiti i okolne kosti. Ukoliko se ne liječi, dolazi do povlačenja gingive, zubi postaju klimavi i mogu biti potpuno izbubljeni. 

Ta zapaljenja zuba ne ispoljavaju se samo estetsko stomatološki, već zapaljenje djeluje na cijeli čovjekov organizam, potpomaže nastanku oboljenja srca i krvotoka kao i oboljenja bubrega.

U Specijalističkom centru Doktor Radojković vršimo uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga, kamenca, kao i lasersku obradu parodontalnih džepova. 

Prilikom prvog pregleda ustanovimo stanje pacijenta, koliko je uznapredovala parodontna bolest, damo savjete o čiščenju zuba, očistimo zubni kamenac i dogovorimo se o laserskoj terapiji kojom uništavamo bakterije u parodontnom džepu i eliinišemo toksine koji su odgovorni za klinički sliku bolesti zuba. 

U zavisnosti od kliničke slike pacijenta, tj.od napretka parodontne bolesti, zavisi broj posjeta i broj laserskih tretmana nakon čega se dogovaraju sljedeći  koraci ka izliječenju zuba.

Nakon završene terapije potrebno je dolaziti na dogovorene kontrolne preglede kako se bolest ne bi ponovo razvila. 

Naša adresa

Beogradska 45,
78430 Prnjavor, BIH

Broj telefona

Fiksni: 00387 51 655 555
Mob: 00387 66 277 466

Radno vrijeme

Pon – Pet: 08:00 – 20:00
Subota: 08:00 – 12:00

Email

sc.radojkovic@gmail.com