Пародонтологија је грана стоматолошке медицине која се бави здрављем потпорних структура зуба тј.пародонта.То је најраспростањенија болест савременог доба.

Временом се на зубима створе зубне наслаге, такозвани плак и његовим запуштањем долази до запаљења које може доћи до зубног коријена и може захватити и околне кости. Уколико се не лијечи, долази до повлачења гингиве, зуби постају климави и могу бити потпуно избубљени.

Та запаљења зуба не испољавају се само естетско стоматолошки, већ запаљење дјелује на цијели човјеков организам, потпомаже настанку обољења срца и крвотока као и обољења бубрега.

У Специјалистичком центру Доктор Радојковић вршимо уклањање меких и чврстих зубних наслага, каменца, као и ласерску обраду пародонталних џепова.

Приликом првог прегледа установимо стање пацијента, колико је узнапредовала пародонтна болест, дамо савјете о чишчењу зуба, очистимо зубни каменац и договоримо се о ласерској терапији којом уништавамо бактерије у пародонтном џепу и елиинишемо токсине који су одговорни за клинички слику болести зуба.

У зависности од клиничке слике пацијента, тј.од напретка пародонтне болести, зависи број посјета и број ласерских третмана након чега се договарају сљедећи кораци ка излијечењу зуба.

Након завршене терапије потребно је долазити на договорене контролне прегледе како се болест не би поново развила.

Наша адреса

Београдска 45,
78430 Прњавор, БИХ

Број телефона

Фиксни: 00387 51 655 555
Моб: 00387 66 277 466

Радно вријеме

Пон – Пет: 08:00 – 20:00
Субота: 08:00 – 12:00

Имејл

sc.radojkovic@gmail.com