Ортодонција је стоматолошка област која се бави рјешавањем проблема неправилности вилица и зуба, како код дјеце, тако и код одраслих. Добна граница за рјешавање ових проблема не постоји и у сваком случају најбоље је обратити се нашем стоматолошком тиму и кренути ка рјешавању проблема.

Свака успјешна и правилна ортодонтска терапија састоји се првенствено из дијагностике, на основу које се планира и терапија. Уз дијагностику и планирање терапије, могуће је прилично тачно предвидјети резултат и дужину трајања те терапије.

Идеалан положај зуба и однос вилица доноси добробити за пацијента као што су лијеп осмијех који доприноси самопоуздању, олакшану хигијену зуба и смањење настанка каријеса и болести десни, смањује притисак на зубе, унапређује говор и доприноси свеукупном љепшем изгледу лица.

У понуди имамо мобилне апарате, функцоналне апарате као и фиксне апарате (металне, естетске и самолегирајуће).

Мобилни апарати намијењени су најмлађим пацијентима који још стасавају и развијају вилицу. Могу бити за само једну вилицу или за обје. Њих пацијенти сами стављају и ваде из уста. При кориштеју мобилних апарата јако је битна сарадња са најмлађим пацијентима, тј.њихова жеља да носе мобилни апарат, дневно до 16х било би идеално. Могуће је рјиешити неправилности, али не превелике, за које је ипак потребна употреба фиксног апарата.

Фиксни апарати са друге стране не могу се скидати свакодневно, стални су од оног тренутка када их стоматолог постави. Потребно је одржавати појачану оралну хигијену због њиховог изгледа, зубе прати након сваког оброка и купити помоћне четкице којима се апарат довољно опере. Редовна контрола стоматолога и праћење стоматолога је обавезно, па се препоручује сваких 4 до 6 седмица. Фиксни апарат може ријешити тешка неправилна стања зуба.

Препоручујемо преглед код СП ДР Радојковић, који је увијек први бесплатан, и договор са стоматологом у случају проблема са неправилношћу зуба.

Ми бринемо за ваш здравље.

Наша адреса

Београдска 45,
78430 Прњавор, БИХ

Број телефона

Фиксни: 00387 51 655 555
Моб: 00387 66 277 466

Радно вријеме

Пон – Пет: 08:00 – 20:00
Субота: 08:00 – 12:00

Имејл

sc.radojkovic@gmail.com