Zubni implant je vještački korijen koje se ugrađuje u kost i služi da nosi zub. Najčešće je izgrađen od titanijuma i u stomatologiji se koristi kako bi nadoknadio jedan izgubljeni zub ali i više njih. Ti implanti se sjedinuju sa kosti i stomatolozima služe kao podrška mnogim zubnim zamjenama kao što su krunice, mostovi na tim implantima ili zubne proteze.

Pacijenti  često prihvataju implante kao rješenje za rješavanje bezzubih stanja obzirom da omogućuju istu jačinu žvakanja kao i prirodni zubi i samim tim omogućuju osjećaj prirodnih zuba. Trajni su, rješavanju nelagodnosti koje nosi sa sobom nošenje proteza i rješavaju problem lošeg zadaha.

Obzirom da se stavlja direktno u šupljinu u kojoj zub nedostaje, implanti ne oštećuju okolne zube.
U slučaju da  pacijent koristi totalnu protezu, moguće ju je potpuno fiksirati za implante i tako spriječiti njeno pomjeranje i ispadanje.

Pacijenti se obično plaše boli prilikom ugradnje implanata. Kao i pri zahvatima iz ostalih grana stomaološke hirurgije, a napretkom stomatološke medicine, zahvati pri ugradnji implanata su potpuno bezbolni, i pacijent uz dobijena uputstva i poštovanje istih nakon zahvata može normalno obavljati svoje svakodnevne aktivnosti.

Uz redovnu oralnu higijenu, implatni su doživotno rješenje.

Mi brinemo o zdravlju vaših zuba.

Naša adresa

Beogradska 45,
78430 Prnjavor, BIH

Broj telefona

Fiksni: 00387 51 655 555
Mob: 00387 66 277 466

Radno vrijeme

Pon – Pet: 08:00 – 20:00
Subota: 08:00 – 12:00

Email

sc.radojkovic@gmail.com